Reviews

april 2023

Claudia & haar Heidewachtel Ella van 18 maanden oud

En toen was er Ella, mijn Heidewachtel teefje. Binnen de rustigste en meest ontspannen hond die je maar kan bedenken maar buiten lijkt er ineens een knop in haar koppie om te gaan. Een jachthond dus, OEPS! Als snel werd mij duidelijk dat wij in een gewone hondenschool niet konden trainen wat nodig was om haar overduidelijk aanwezige jachtinstinct, haar grote werklust- en dito talenten in goede banen te leiden. Dit gebeurt nu wel bij Kynora waar wij ondanks de verre reis wekelijks te vinden zijn. De geduldige en kundige trainers van Kynora, de zeer hond-vriendelijke wijze van werken en, niet te vergeten, het nakeuvelen onder het genot van de steevast door Henk en Jerna getrakteerde koffie – dat alles maakt dat wij elke week met veel plezier aan de training van Kynora deelnemen. Een aanrader voor iedereen met een jachthond!


mei 2023

Annemijn met Maxi

Onze Duitse staande draadhaar-kruising Maxi kwam als tweejarige hond bij ons. Maxi bleek een nogal groot jachtinstinct te hebben en wij wisten niet hoe we hem daarin konden voorzien zonder de controle over hem kwijt te raken. Via internet kwamen we bij Kynora terecht. Inmiddels zijn we een half jaar verder en ik had nooit voor mogelijk gehouden hoeveel Maxi en wij zijn gegroeid.

We zijn bij Kynora eerst begonnen met een paar privélessen, omdat Maxi als volwassen hond eigenlijk geen enkel commando kende en wij geen ervaring hadden met jachthonden. De privélessen waren een hele fijne manier om in relatief korte tijd veel te leren. Het klinkt ongelooflijk, maar na slechts één les was er al vooruitgang. We leerden welke oefeningen we moesten doen en belangrijker nog: waarom we dat zo moesten doen. Alle oefeningen werden in kleine stapjes opgebouwd met goede, onderbouwde uitleg en dat gaf heel snel resultaat. Thuis hebben we hard geoefend en al na drie lessen waren we voldoende gegroeid om door te stromen naar de reguliere (jonge honden) groep.

Natuurlijk was Maxi niet ineens veranderd in een compleet afgerichte jachthond en we hebben in de jonge honden groep veel ups en downs gehad.

Maxi stak regelmatig de draak met ons, rende gewoon weg en was op sommige momenten haast onbereikbaar en onhandelbaar. Als je veel traint, frustreert dat natuurlijk enorm en ik heb op het punt gestaan om het helemaal op te geven. Vanuit de trainers van Kynora kreeg ik gelukkig veel steun en tips om (vooral vanuit rust en hele kleine stapjes) toch door te gaan en met resultaat: na ongeveer 3,5 maand in de jonge honden groep, waren we al klaar voor de C-groep! En dat gaf veel voldoening, gezien het gedrag van Maxi 4 maanden eerder. Bij Kynora leer ik hoe de (jacht)hond denkt en reageert, hoe leiderschap te tonen, vooral heel rustig te blijven en waarom de oefeningen belangrijk zijn (in de jachtpraktijk). Maxi heeft er inmiddels veel plezier in en ik daarom ook!

Annemijn.

%d bloggers liken dit: