Puppy cursus

 

De Kynora puppycursus met veel plezier voor pup en voorjager.

De puppy cursus is bedoeld voor alle pups vanaf de leeftijd van ca. 9  weken. Dit is een combinatie van gehoorzaamheidtraining en jachttraining. Al onze cursussen bestaan uit blokken van 10 lessen. Afhankelijk van de vorderingen van de voorjager (cursist) en pup kan de pup op de leeftijd van 7 tot 8 maanden het gewenste niveau voor het puppy-certificaat (zie afbeelding) hebben bereikt.Certificaat Puppy cursus

Aanmeldingsformulier Cursussen 2021 (003)

Hier onder foto’s van de puppycursus van 2021

Puppytraining thuis.

De eerste week moet je pup eerst acclimatiseren thuis. Ons boek “Alles wat je zou willen weten over een pup” is een echte aanrader want daarin worden alle details over de thuistraining en andere leuke, leerzame oefeningetjes beschreven. In dit boek lees je, hoe je stapsgewijs een goede, warme, positieve band met je pup kunt opbouwen, wat essentieel is voor de verdere training. Je pup dient eerst stapel verliefd op je te worden !

Advies : Begin met je pup meteen op de jachthondencursus als hij/zij 9 weken oud is. Denk er om dat je moet voorkomen dat je pup overal achteraan gaat jakkeren. Zie daarover in het boek “Oeps ik heb een jachthond” bladzijde 91. Bij veel gehoorzaamheidspuppycursussen mogen de pups meestal voor of na de les met elkaar ravotten en jakkeren. Dat is niet onze zienswijze om een pup gehoorzaamheid te leren en aandacht voor zijn baas te hebben. Deze zogenaamde ‘socialisatie cursus’ is absoluut niet verenigbaar met hetgeen voor jachthonden belangrijk is.

Aandachtsoefeningen

De aandachtsoefeningen van een pup zijn uitermate belangrijk ! Als je geen aandacht geeft, krijg je het ook niet ! En als de pup geen aandacht heeft voor je, kun je geen band met hem opbouwen en blijft de training in het niets hangen. Thuis oefenen met leuke speeltjes en steeds weer zijn aandacht proberen te trekken, waarbij de beloning voor die aandacht zeker ook hoort in de vorm van snoepjes, maar ook heel veel “braven”, geknuffel en lieve woordjes, praten, praten tegen hem op een vragende toon…… Net zo lang tot hij aandacht heeft voor alles wat je doet, je bewegingen, dingen pakken enz. enz. Hij moet je op de hielen gaan lopen tot vervelends toe ! Overal mee naar toe willen, alles willen weten enz. dus: aan de slag !  

We zien het steeds vaker dat de hond later geen aandacht heeft voor zijn baas en het hem geen barst kan schelen wat de baas wil. Uiteindelijk wordt de hond een onbestuurbaar projectiel. Dat heeft meestal tot gevolg dat de baas heel erg gefrustreerd raakt en soms maar stopt met de training. Jammer van het missen van de basisoefeningen met je kleine pupje. De foto laat duidelijk zien wat ik bedoel met goede aandacht en een hond die je aanbidt ….. ! 

 

 

%d bloggers liken dit: